Talk:Oreva

Geopoeia
Jump to: navigation, search

Olof in Talk:Oost-Kuanga over de eventuele onderwerping door Misonia van Oost-Kuanga: "Ik denk niet dat het veel prioriteit had. De wrok die hij had was t.a.v. Oreva. Hij was daar uit verdreven en had zodoende dienst genomen in het Misonische leger en daar carrière gemaakt."
In hoeverre zal dit voor Neppollonak belangrijk genoeg geacht zijn om Oreva voor zijn verbanning te straffen? Zal hij Oreva ervoor verwoest hebben of een andere straf voor ogen hebben gehad, zoals bijvoorbeeld het vermoorden van inboorlingen, of het ronselen van mannen als kanonnenvoer voor zijn leger (in dat laatste geval moet ik misschien de demografische en politieke situatie van Oreva herzien). -- Dulminis 11:25, 30 April 2018 (CEST)

Het ging vooral om zijn eigen volk/stam. Hij wilde ze vooral onderwerpen aan zijn macht. Uitroeien haalt alle plezier weg want dan is er niemand om voor hem bang te zijn. Over het gebruik van de Orevaanse middelen mag je zelf een keuze maken. Ongetwijfeld zullen er wel wat ruitertroepen geronseld of als tribuut opgeëist zijn. --Olof
Dat zijn dus de Tynggamabob... Dan lijkt de ronseling van alle jonge mannen me wel een aardig scenario, met een door vrouwen bestuurde samenleving als uitkomst. -- Dulminis 11:34, 30 April 2018 (CEST)

Kleine opmerking: de Rgankand zijn geen stam maar is een taal gesproken door de vele stammen in de steppe en duvaribergen. De stammen in Oreva zullen dus een andere naam hebben.