Lijst van Alternatieve Aardes

Geopoeia
Jump to: navigation, search
En.gif

Dit is een lijst van Alternatieve Aardes. Aarde is de planeet waarop we leven, zoals we die kennen, en die we kunnen vinden in atlassen en geschiedenisboeken. Een fictief land kan alleen geacht worden op aarde te liggen als het daar geen significante invloed op heeft. Dit betekent dat een fictief land op Aarde geen invloed van betekenis (gehad) kan hebben op (fysische en sociale) geografie, geschiedenis, en tegenwoordige wereldgebeurtenissen. (Zie de Lijst van Fictieve Landen op Aarde.) Fictieve landen die beschreven zijn als liggend op aarde, maar die de Aardse geschiedenis en/of geografie fundamenteel veranderd zouden hebben (of zouden veranderen) worden geacht op een Alternatieve Aarde te liggen en behoren hier vermeld te worden.

Afwijkingen van de werkelijkheid tellen bij elkaar op. Als verschillende Aardse landen en twijfelgevallen samengaan in een interactief geofictie project, dan vindt dat project plaats in een context met veel meer veranderingen in de Aardse geschiedenis en geografie in plaats van slechts één. In andere woorden, interactieve ("Aardse") geofictie vindt altijd plaats op een Alternatieve Aarde.

Veranderingen in de Aardse geschiedenis zonder fysisch geografische veranderingen of fictieve periodes op Aarde zijn geen Alternatieve Aardes, maar Alternatieve Geschiedenissen of Uchronieën.

Voor verdere details, zie de pagina over Aarde en Alternatieve Aardes.

Alternatieve Aardes voor interactieve geofictie

Andere Alternatieve Aardes

  •  ?